Un ÔÇ×cosmosÔÇŁ c├ót o camer─â de copil

Cum ╚Ötii c─â ai reu╚Öit s─â ├«mpaci gusturile copilului ╚Öi a╚Ötept─ârile p─ârin╚Ťilor atunci c├ónd faci la comand─â mobil─â pentru un b─âie╚Ťel de nou─â ani? Echipei Mabis i-a ie╚Öit aceast─â socoteal─â chiar bine: o camer─â plin─â de culoare, de mister ╚Öi func╚Ťionalitate.

Pofti╚Ťi ├«ntr-un univers creat cu mobil─â la comand─â Mabis! E camera unui b─âie╚Ťel ├«n care povestea este una despre cosmos. Pornind de la pasiunea celui mic pentru misterele cerului, piesele de mobilier executate de Mabis ascund un ├«ntreg univers al depozit─ârii inedite. 

Piesele Mabis

Interesant─â op╚Ťiunea p─ârin╚Ťilor pentru camera fiului lor: c├ót de multe piese de mobil─â cu rol de depozitare posibil! ╚śi depozitare a fost. Dar, pentru c─â urmau s─â compun─â o atmosfer─â de poveste cosmic─â, toate piesele de depozitare au fost ├«nscrise ├«ntr-un joc al culorilor vibrante. Pe scurt, dulapuri, dar s─â-i plac─â ╚Öi beneficiarului direct. Per total, cinci corpuri cu rol de depozitare, indiferent c─â vorbim de haine, ├«nc─âl╚Ť─âminte, juc─ârii sau c─âr╚Ťi ╚Öi caiete.

Dou─â noptiere confec╚Ťionate de Mabis din pal str─âjuiesc patul, dou─â noptiere suspendate, pentru a u╚Öura ritualul cur─â╚Ťeniei din jurul spa╚Ťiului de dormit. Sunt realizate de Mabis ├«n stil modern, cu finisaj lucios, ├«n ton cu v├órsta ╚Öi nevoile copil─âriei. Spa╚Ťiul de depozitare al noptierei este unul misterios ÔÇô un sertar f─âr─â m├óner sau buton, la care accesul se face prin ap─âsare.

Pentru lec╚Ťii, Mabis a creat o comod─â juc─âu╚Ö─â sub aspectul culorilor, combin├ónd o nuan╚Ť─â de turcoaz viu cu un galben stelar. U╚Öile au un sistem de deschidere inedit, rabatabil. ├Än interior, se g─âsesc poli╚Ťe pe care pot fi a╚Öezate ├«n (dez)ordine caietele de ╚Öcoal─â.

├Än acela╚Öi stil cromatic, a fost realizat tot din pal ╚Öi un dulap ├«nalt de haine, dar ascuns ├«ntr-o ni╚Ö─â, ├«n vecin─âtatea ferestrei. Acesta este un model menit s─â r─âm├ón─â ├«n camera copilului de-a lungul unei perioade ├«ndelungate. Joac─â rolul unui dressing, absolut necesar mai ales ├«ncep├ónd cu anii adolescen╚Ťei.

Mabis a creat la comand─â pentru aceast─â camer─â de copil ╚Öi un dressing absolut original, pe ├«n─âl╚Ťimea beneficiarului. Are aspectul unei comode moderne, dar de fapt este un dul─âpior de haine la care b─âiatul de nou─â ani s─â poate avea acces f─âr─â ajutorul p─ârin╚Ťilor. E creat pe ├«n─âl╚Ťimea unui pici, dar dotat cu bar─â de umera╚Öe ╚Öi poli╚Ťe specifice unui dressing pentru adul╚Ťi. Aceast─â pies─â creat─â la comand─â special─â de Mabis este una foarte practic─â, ocup├ónd integral l─â╚Ťimea unuia dintre pere╚Ťii ├«nc─âperii ╚Öi av├ónd incluse ╚Öi sertare pe mai multe niveluri. Nota de mister a deschiderii tuturor acestor piese de mobil─â cu rol de depozitare create de Mabis a fost men╚Ťinut─â cu stricte╚Ťe ÔÇô u╚Öi, sertare, toate se deschid prin sistemul de ap─âsare.

De la proiect la mobil─â

Mabis a asigurat toate fazele acestui proiect de amenajare a camerei de copil. P─ârin╚Ťii au venit cu un plan orientativ, pe care speciali╚Ötii Mabis l-au adaptat ├«ns─â bugetului ╚Öi nevoii de func╚Ťionalitate a clientului. Timpul de execu╚Ťie a fost cel obi╚Önuit, iar montajul a fost inclus ├«n pre╚Ťul de comand─â a mobilierului. Cel mai impresionant detaliu r─âm├óne ├«ns─â bugetul: sub 4000 de lei!

Secretele unei buc─ât─ârii adev─ârate

Secretele unei buc─ât─ârii adev─ârate

Pasiunea pentru g─âtit nu trebuie ╚Ťinut─â ├«n fr├óu din pricina spa╚Ťiului redus al buc─ât─âriei sau problemelor legate de mirosuri ╚Öi aburi. O bun─â ├«mp─âr╚Ťire a zonelor de lucru din buc─ât─ârie ╚Öi un stil modern pentru mobilier rezolv─â discret aceste nepl─âceri. De partea de mobil─â se ocup─â Mabis.

V─â prezent─âm un proiect cu mare doz─â de inedit ÔÇô o buc─ât─ârie realizat─â la comand─â de Mabis, pentru un client din Bucure╚Öti, Pia╚Ťa Domenii. Buc─ât─âria este de tip ├«nchis, iar clientul ╚Öi-a dorit ca piesele de mobilier s─â fie c├ót mai moderne, dar ├«n acela╚Öi timp c├ót mai numeroase ╚Öi func╚Ťionale. Astfel de cerin╚Ťe nu pot fi ├«mplinite dec├ót cu ajutorul mobilei la comand─â. V─â recomand─âm s─â v─â adresa╚Ťi atelierelor care v─â pot oferi o varietate ├«n ce prive╚Öte materialele, finisajele, culorile ÔÇô Mabis se num─âr─â printre acestea.

Pentru proiectul realizat de Mabis ├«n Pia╚Ťa Domenii, clientul a beneficiat de sprijinul unui designer de interioare. Execu╚Ťia a fost ├«ncredin╚Ťat─â atelierului Mabis, care a venit cu solu╚Ťii concrete, eficiente ╚Öi durabile: blatul de lucru termorezistent de 38mm, carcase din PAL, fronturi din MDF frezat ╚Öi vopsit, accesorii de calitate german─â, ├«n special de la BLUM.

├Äntruc├ót clientul a solicitat o buc─ât─ârie ├«n care s─â se g─âteasc─â mult, dar f─âr─â a ├«nc─ârca atmosfera cu aburi ╚Öi mirosuri ├«n exces, s-a ales amplasarea aragazului ├«n imediata vecin─âtate a ferestrei, ├«ntr-o ni╚Ö─â ├«ngust─â care ar fi ╚Ťinut de regul─â de spa╚Ťiul unui balcona╚Ö sau de spa╚Ťiul unei c─âm─âri. Cuptorul a fost ├«ns─â separat de plit─â, fiind un model de ├«ncastrat ├«ntr-un mobilier corp, al─âturi de alte electrocasnice mari. Chiuveta a fost ╚Öi ea separat─â ÔÇô de obicei aragazul, cuptorul, chiuveta ╚Öi frigiderul sunt ├«nghesuite pe acela╚Öi perete, ├«ntret─âiate fiind de un blat de lucru. Dar, ├«n cazul proiectului cu mobilier realizat la comand─â la Mabis, zonele de lucru au fost ├«mp─âr╚Ťite mult mai practic, d├ónd membrilor familiei prilejul de a g─âti ├«mpreun─â f─âr─â a se c─âlc─â pe picioare.

Fiecare dintre piesele de mobil─â realizate pe comand─â la Mabis a fost prev─âzut─â, ├«ntr-un grad mai mare sau mai mic, cu spa╚Ťii de depozitare. P├ón─â ╚Öi insula de buc─ât─ârie, care ╚Ťine loc de mas─â pentru dou─â persoane sau bar, a fost combinat─â ingenios cu un dulap cu u╚Ö─â ╚Öi sertare pe o parte. Un detaliu important: co╚Öul de gunoi ÔÇô au fost integrate dou─â astfel de produse, ambele pe baz─â de sistem Servo Drive UNO, adic─â deschidere cu cotul, m├óinile fiind ocupate sau murdare.  Sertarele sunt prev─âzute cu glisiere BLUM MOVENTO ╚Öi u╚Öile dulapurilor dispun de ├«nchidere amortizat─â BLUM. M├ónerele sunt achizi╚Ťionate de la IKEA.

Cromatic, clientul ╚Öi-a dorit o atmosfer─â cald─â, dar ├«n acela╚Öi timp modern─â, primitoare ╚Öi tinereasc─â ├«n egal─â m─âsur─â. Solu╚Ťia: o combina╚Ťie de blaturi de lemn de stejar ├«n finisaj natural ╚Öi dulapuri din MDF ├«ntr-o nuan╚Ť─â gri antracit.

La Mabis, timpul de execu╚Ťie pentru mobilier la comand─â variaz─â ├«n func╚Ťie de natura materialelor:

-20-25 zile lucr─âtoare pentru pal

-30-35 zile pentru MDF

Pentru buc─ât─âria realizat─â ├«n Pia╚Ťa Domenii cu mobil─â la comand─â de Mabis, bugetul a fost sub 20.000 de lei.


Mabis ÔÇô mobil─â office discret─â ╚Öi eficient─â

C├ónd pia╚Ťa mobilierului destinat birourilor este at├ót de variat─â sub aspectul solu╚Ťiilor inovatoare din punct de vedere al designului ╚Öi func╚Ťionalit─â╚Ťii, poate p─ârea un r─âsf─â╚Ť s─â-╚Ťi faci mobil─â la comand─â. ╚śi totu╚Öi, nu e chiar a╚Öa! Ca dovad─â, v─â prezent─âm un proiect realizat de echipa Mabis pentru biroul unui avocat din zona Pie╚Ťei Alba Iulia, proiect constituind un argument serios ├«n favoarea personaliz─ârii spa╚Ťiului de lucru.

Povestea proiectului

Beneficiarul acestui proiect este un t├ón─âr avocat ├«n dreptul afacerilor. A solicitat echipei Mabis ajutorul, sub forma proiect─ârii ╚Öi execut─ârii unor piese office pornind de la dimensiunile unui spa╚Ťiu nu foarte generos, dar folosit intens pentru ├«nt├ólniri cu clien╚Ťii. A╚Öadar, se impunea un stil modern, marcat de tu╚Öe clasice, mobilier care s─â nu domine vizual spa╚Ťiul, ci dimpotriv─â, s─â-l valorifice la maximum, dar cu… maximum de discre╚Ťie. ├Än centrul nevoii de rezolvare a fost func╚Ťia de depozitare ÔÇô foarte multe acte, dosare, c─âr╚Ťi ce nu aveau totu╚Öi voie s─â se vad─â. Apoi, biroul propriu-zis trebuia s─â r─âspund─â at├ót nevoii de lucru, c├ót ╚Öi celei de discu╚Ťii ÔÇô ├«nt├ólniri cu mai multe persoane deodat─â. Mabis a rezolvat prompt aceste cerin╚Ťe cu mobilier la comand─â; de la momentul solicit─ârii venite din partea clientului ╚Öi p├ón─â la ├«ncheierea acestui proiect au trecut doar 30 de zile.

Solu╚Ťiile Mabis

Pentru partea de depozitare, Mabis a proiectat ╚Öi executat un corp elegant, marcat de geometrii subtile, care s─â ├«ndeplineasc─â func╚Ťia de p─âstrare a documentelor p─âr├ónd totu╚Öi o pies─â decorativ─â. Pornind de la suple╚Ťea unei comode, aceast─â pies─â de mobilier cu rol de depozitare se bucur─â de un design simplu, dar rafinat: dou─â corpuri ├«nchise cu u╚Öi, ├«ntre dou─â poli╚Ťe impozante, duc├ónd la ob╚Ťinerea mai multor tipuri de spa╚Ťii pe care s─â po╚Ťi a╚Öeza c─âr╚Ťi ╚Öi chiar obiecte de decor. Ca aspect, designerii Mabis au propus o combina╚Ťie de materiale lucioase ╚Öi mate, folosind alb ╚Öi culoarea lemnului natural.

├Än ce prive╚Öte biroul, pentru Mabis provocarea a constat ├«n proiectarea unei piese de dimensiune modest─â, dar cu dubl─â func╚Ťionalitate: mas─â de discu╚Ťii ╚Öi loc de depozitare a documentelor. Func╚Ťia de depozitare a fost integrat─â ingenios, corpul fiind creat din dou─â piese ce se ├«ntrep─âtrund cu discre╚Ťie total─â. Masa de lucru are un design foarte simplu, sprijinindu-se ├«ntr-un picior lateral ╚Öi, la cap─âtul cel─âlalt, ├«n ├«nsu╚Öi corpul cu rol de depozitare. Acesta are forma unui cub complet ├«nchis, accesul la u╚Öi ╚Öi sertare realiz├óndu-se subtil, dar practic, la ├«ndem├óna proprietarului. Tocmai pentru a accentua func╚Ťia de lucru mai degrab─â dec├ót pe cea de depozitare, echipa Mabis a propus combina╚Ťia cromatic─â deja folosit─â: alb pentru birou, culoarea natural─â a lemnului pentru corpul de depozitare.

Materiale

Mabis a realizat cele dou─â corpuri de mobil─â la comand─â din materiale rezistente, aspectuoase: carcasa  pal melaminat 18mm, ansamblu mdf vopsit lucios RAL 9003, canturi ABS de grosimi diferite. Accesoriile sunt marca BLUM ÔÇô glisier─â standard ╚Öi balamale standard. Deschiderea sertarelor ╚Öi u╚Öilor este de tip ÔÇ×push to openÔÇŁ.

Mabis s-a ocupat integral de proiectarea, confec╚Ťionarea ╚Öi montarea acestor piese de birou realizare pe comand─â. Bugetul nu a dep─â╚Öit 6300 de lei.