Culorile toamnei în designul interior

Culorile toamnei în designul interior

Cu toate că nu este un anotimp extrem de vesel, toamna se poate reflecta în interioarele noastre printr-o paletă de culori neașteptat de caldă, prin variate combinații de materiale și printr-un set de trucuri menite să potrivească de minune raportul de forțe dintre finisajele pereților și designul mobilierului.

Pornind de la culorile toamnei în designul interior, toamna este unul dintre cele mai colorate anotimpuri raportat la posibilitățile de amenajare a locuinței. În mod clasic, culorile de toamnă în designul interior sunt tocmai unele pline de căldură: galben, portocaliu, roșu și diverse nuanțe de maro. Acestea reflectă culorile frunzelor căzute, dar într-o locuință au puterea uimitoare de a transmite un sentiment de acasă, de atmosferă de familie, de odihnă și protecție.

Iată o paletă de culori tomnatice pe care designerii de interioare o cunosc bine: nuanța nisipului, în combinație cu roșu întunecat și mici accente de portocaliu. Această variantă e ideală pentru mobilierul din lemn sau pal destinat camerelor de zi, adică livingului sau diningului.
5 1 - Fabrica de mobila la comanda MABIS

Pentru bucătăria cea de toate momentele zilei, trendul toamnei 2020 aduce din nou în atenție nuanțele de verde – de data asta, verdele în tonuri potolite de măsliniu. E o culoare ideală pentru mobilierul de bucătărie creat cu gândul la atmosfera tihnită de toamnă târzie, și se combină grozav cu blaturi în nuanțe luminoase de lemn sau pal, dar și cu accente în culoarea teracotei, fie la nivelul podelei, fie al pereților sau chiar veselei. Se recomandă ca acest tip de mobilier să aibă finisaj mat, nu lucios.
3 - Fabrica de mobila la comanda MABIS

Ce culori alegem pentru dormitor, locul principal de odihnă? Toamna 2020 ne cere să fim îndrăzneți și să avem încredere deplină în beneficiile nuanțelor de… galben. E o culoare care se poartă tot mai mult în ultima vreme atunci când vorbim mai ales de paturi tapițate în România. Dar nu un galben intens, strălucitor, ci mai degrabă nuanțe inspirate de cele ale citricelor, cu vagi înclinații de portocaliu ars. Specialiștii propun chiar ceva și mai curajos: combinarea nuanței galbene din dormitor cu mici accesorii textile sau decorative în culoarea fucsiei.
4 1 - Fabrica de mobila la comanda MABIS

Pornind de la fucsia, aflați că cel puțin în Marea Britanie, acest sezon tomnatic aduce în prim plan o combinație menită să ne vindece mintea și sufletul de lunile de carantină în contextul pandemiei de COVID-19. E vorba de o culoare atipică pentru interioarele adulților – bucătărie, living, hol, și anume tonuri delicate, tonuri pastelate de roz, în combinație cromatică cu tonuri variate de gri. A doua componentă este mobilierul din lemn de nuc, cu un aspect versatil care-l recomandă pentru stilul clasic contemporan în dormitor și living: noptieră, pat, comodă, scaune și măsuțe de cafea.
5 - Fabrica de mobila la comanda MABIS

Țineți cont de un lucru: în acest sezon, se poartă culorile mai mult decât designul. Predomină mobilierul minimalist, dar de un minimalism compensat de bogăția paletei cromatice. Este un sezon în care culorile, în special culorile primare, vorbesc mai mult decât formele. Și dacă citiți acum acest articol, ați nimerit bine: nicăieri în altă parte nu găsiți mai multă pricepere pentru acest trend decât la Mabis.

Sursă foto: https://ro.pinterest.com/

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *