Mabis – mobilă office discretă și eficientă

Când piața mobilierului destinat birourilor este atât de variată sub aspectul soluțiilor inovatoare din punct de vedere al designului și funcționalității, poate părea un răsfăț să-ți faci mobilă la comandă. Și totuși, nu e chiar așa! Ca dovadă, vă prezentăm un proiect realizat de echipa Mabis pentru biroul unui avocat din zona Pieței Alba Iulia, proiect constituind un argument serios în favoarea personalizării spațiului de lucru.

RUX 2813 2 1 - Fabrica de mobila la comanda MABIS

Povestea proiectului

Beneficiarul acestui proiect este un tânăr avocat în dreptul afacerilor. A solicitat echipei Mabis ajutorul, sub forma proiectării și executării unor piese office pornind de la dimensiunile unui spațiu nu foarte generos, dar folosit intens pentru întâlniri cu clienții. Așadar, se impunea un stil modern, marcat de tușe clasice, mobilier care să nu domine vizual spațiul, ci dimpotrivă, să-l valorifice la maximum, dar cu… maximum de discreție. În centrul nevoii de rezolvare a fost funcția de depozitare – foarte multe acte, dosare, cărți ce nu aveau totuși voie să se vadă. Apoi, biroul propriu-zis trebuia să răspundă atât nevoii de lucru, cât și celei de discuții – întâlniri cu mai multe persoane deodată. Mabis a rezolvat prompt aceste cerințe cu mobilier la comandă; de la momentul solicitării venite din partea clientului și până la încheierea acestui proiect au trecut doar 30 de zile.

RUX 2814 2 - Fabrica de mobila la comanda MABIS

Soluțiile Mabis

Pentru partea de depozitare, Mabis a proiectat și executat un corp elegant, marcat de geometrii subtile, care să îndeplinească funcția de păstrare a documentelor părând totuși o piesă decorativă. Pornind de la suplețea unei comode, această piesă de mobilier cu rol de depozitare se bucură de un design simplu, dar rafinat: două corpuri închise cu uși, între două polițe impozante, ducând la obținerea mai multor tipuri de spații pe care să poți așeza cărți și chiar obiecte de decor. Ca aspect, designerii Mabis au propus o combinație de materiale lucioase și mate, folosind alb și culoarea lemnului natural.

RUX 2822 2 - Fabrica de mobila la comanda MABIS

În ce privește biroul, pentru Mabis provocarea a constat în proiectarea unei piese de dimensiune modestă, dar cu dublă funcționalitate: masă de discuții și loc de depozitare a documentelor. Funcția de depozitare a fost integrată ingenios, corpul fiind creat din două piese ce se întrepătrund cu discreție totală. Masa de lucru are un design foarte simplu, sprijinindu-se într-un picior lateral și, la capătul celălalt, în însuși corpul cu rol de depozitare. Acesta are forma unui cub complet închis, accesul la uși și sertare realizându-se subtil, dar practic, la îndemâna proprietarului. Tocmai pentru a accentua funcția de lucru mai degrabă decât pe cea de depozitare, echipa Mabis a propus combinația cromatică deja folosită: alb pentru birou, culoarea naturală a lemnului pentru corpul de depozitare.

Materiale

Mabis a realizat cele două corpuri de mobilă la comandă din materiale rezistente, aspectuoase: carcasa  pal melaminat 18mm, ansamblu mdf vopsit lucios RAL 9003, canturi ABS de grosimi diferite. Accesoriile sunt marca BLUM – glisieră standard și balamale standard. Deschiderea sertarelor și ușilor este de tip „push to open”.

Mabis s-a ocupat integral de proiectarea, confecționarea și montarea acestor piese de birou realizare pe comandă. Bugetul nu a depășit 6300 de lei.