Secretele unei bucătării adevărate

Secretele unei bucătării adevărate

Pasiunea pentru gătit nu trebuie ținută în frâu din pricina spațiului redus al bucătăriei sau problemelor legate de mirosuri și aburi. O bună împărțire a zonelor de lucru din bucătărie și un stil modern pentru mobilier rezolvă discret aceste neplăceri. De partea de mobilă se ocupă Mabis.

Vă prezentăm un proiect cu mare doză de inedit – o bucătărie realizată la comandă de Mabis, pentru un client din București, Piața Domenii. Bucătăria este de tip închis, iar clientul și-a dorit ca piesele de mobilier să fie cât mai moderne, dar în același timp cât mai numeroase și funcționale. Astfel de cerințe nu pot fi împlinite decât cu ajutorul mobilei la comandă. Vă recomandăm să vă adresați atelierelor care vă pot oferi o varietate în ce privește materialele, finisajele, culorile – Mabis se numără printre acestea.

Pentru proiectul realizat de Mabis în Piața Domenii, clientul a beneficiat de sprijinul unui designer de interioare. Execuția a fost încredințată atelierului Mabis, care a venit cu soluții concrete, eficiente și durabile: blatul de lucru termorezistent de 38mm, carcase din PAL, fronturi din MDF frezat și vopsit, accesorii de calitate germană, în special de la BLUM.

randare3D mobila la comanda bucatarie domenii mab0001 1 - Fabrica de mobila la comanda MABIS

Întrucât clientul a solicitat o bucătărie în care să se gătească mult, dar fără a încărca atmosfera cu aburi și mirosuri în exces, s-a ales amplasarea aragazului în imediata vecinătate a ferestrei, într-o nișă îngustă care ar fi ținut de regulă de spațiul unui balconaș sau de spațiul unei cămări. Cuptorul a fost însă separat de plită, fiind un model de încastrat într-un mobilier corp, alături de alte electrocasnice mari. Chiuveta a fost și ea separată – de obicei aragazul, cuptorul, chiuveta și frigiderul sunt înghesuite pe același perete, întretăiate fiind de un blat de lucru. Dar, în cazul proiectului cu mobilier realizat la comandă la Mabis, zonele de lucru au fost împărțite mult mai practic, dând membrilor familiei prilejul de a găti împreună fără a se călcă pe picioare.

mobila la comanda de bucatarie domenii 002 3 - Fabrica de mobila la comanda MABIS

Fiecare dintre piesele de mobilă realizate pe comandă la Mabis a fost prevăzută, într-un grad mai mare sau mai mic, cu spații de depozitare. Până și insula de bucătărie, care ține loc de masă pentru două persoane sau bar, a fost combinată ingenios cu un dulap cu ușă și sertare pe o parte. Un detaliu important: coșul de gunoi – au fost integrate două astfel de produse, ambele pe bază de sistem Servo Drive UNO, adică deschidere cu cotul, mâinile fiind ocupate sau murdare.  Sertarele sunt prevăzute cu glisiere BLUM MOVENTO și ușile dulapurilor dispun de închidere amortizată BLUM. Mânerele sunt achiziționate de la IKEA.

mobila la comanda de bucatarie domenii 004 1 - Fabrica de mobila la comanda MABIS

Cromatic, clientul și-a dorit o atmosferă caldă, dar în același timp modernă, primitoare și tinerească în egală măsură. Soluția: o combinație de blaturi de lemn de stejar în finisaj natural și dulapuri din MDF într-o nuanță gri antracit.

mobila la comanda de bucatarie domenii 005 1 - Fabrica de mobila la comanda MABIS

La Mabis, timpul de execuție pentru mobilier la comandă variază în funcție de natura materialelor:

-20-25 zile lucrătoare pentru pal

-30-35 zile pentru MDF

Pentru bucătăria realizată în Piața Domenii cu mobilă la comandă de Mabis, bugetul a fost sub 20.000 de lei.