Totul despre mobila… printată!

Totul despre mobila… printată!

Ai auzit de acest concept – mobilă printată? E o noutate pe piața producătorilor de mobilă din România, o noutate binevenită. Dar atenție: în funcție de fabrica de mobilă căreia te adresezi sau în funcție de printul ales, poți avea acasă mobilier kitschos sau o piesă plină de personalitate. Află tot ce e mai important de știut despre mobila printată cu ajutorul acestui articol!

Mobilierul printat nu înseamnă mobilă pe suprafața căreia sunt lipite ilustrații, ci înseamnă chiar mobilier pe care sunt imprimate modelele alese. Fabrica de mobilă la comandă Mabis dispune de un departament special creat pentru mobilierul printat la comandă, pe baza unei tehnologii performante.
Living Alia 1 - Fabrica de mobila la comanda MABIS

Ce înseamnă mobilier printat

Să printezi mobilier e ca și cum ai printa un afiș, fără să implice însă niciun afiș sau autocolant. La fabrica de mobilă la comandă Mabis se folosește o tehnică modernă, destul de rar întâlnită, cel puțin în București. Printul se face direct pe suprafața de printat a mobilierului – fie uși de dulap, fie fronturi, tăblie de pat sau chiar blat de masă; imprimarea se execută cu ajutorul unei imprimante special creată pentru mobilă. Deci, imaginea printată nu se lipește pe mobilier, ci este direct imprimată în fibra materialului din care e realizată mobila – pal, MDF sau lemn masiv.

Ce poți printa

Clientul poate alege orice imagine dorește pentru mobila sa printată, de la mesaje scrise, forme geometrice până la peisaje sau portrete. Cele mai moderne sunt mesajele scrise, ideale pentru dulapurile din camera copilului, dar și pentru dormitorul matrimonial. În camera copilului se vor regăsi cel mai des printuri moderne, inspirate de eroii favoriți ai celor mici. Grafica vintage este tot mai la modă, mulțumită aspectului retro pe care-l asigură mobilierului, și se potrivește mobilierului de depozitare din hol sau living. Pentru mobilierul de bucătărie cei mai mulți dintre clienți aleg printuri cu modele florale sau forme geometrice. Mobilierul printat este o alegere ideală și pentru cei care doresc să dea doar un strop de culoare – ca o pată de accent – piesei favorite.
6 1 - Fabrica de mobila la comanda MABISdormitor dulap 1 - Fabrica de mobila la comanda MABIS

De unde alegi modelul de print

Clientul poate veni de acasă cu imaginea pe care dorește s-o aibă imprimată pe mobilier; condiția este ca imaginea să aibă rezoluție foarte bună, pentru ca printul rezultat să nu iasă neclar sau pixelat. O altă soluție e alegerea unui model de printat din colecția Mabis. Clientul poate alege o imagine din banca de fotografii Shutterstock, caz în care se percepe o taxă de 10 euro pentru descărcarea modelului la rezoluția optimă.

Materialul clientului sau materialul producătorului

Se poate și cu materialul clientului, și cu materialul fabricii de mobilă la comandă Mabis. Cea mai simplă variantă este cea în care Mabis execută piesa de mobilier în fabrică, totuși nu e singura variantă. Clienții care doresc să imprime o anume imagine pe ușile unui dulap vechi de acasă le pot aduce la fabrică și le pot lua ulterior, după ce au fost printate. Condiții: ușile să fie din pal sau MDF alb, pentru ca printul să reflecte culorile exact ca în modelul ales.

Cât costă

Vorbim strict de printatul mobilierului, în special a ușilor dulapurilor sau comodelor. Costurile sunt de bun simț: 200 de lei metru pătrat, indiferent că e vorba de imagini pline de culoare sau de grafică într-o singură culoare.

În concluzie, poate că vei printa sau poate că nu vei printa în următoarea perioadă mobila de acasă. Dar e bine să știi că această tehnologie îți stă oricând la dispoziție în cadrul fabricii de mobilă la comandă Mabis, la prețuri avantajoase și la un nivel superior de calitate. De ce oferim acest serviciu? Pentru că mobilierul printat este un pas în plus în personalizarea mobilei de acasă.